INDOOR VOORKLIMMEN

Klaar voor het echte werk?

Voorklimmen (of lead-climbing) is eigenlijk hoe klimmen bedoeld is. Over de hele wereld wordt deze manier van klimmen zowel binnen als buiten gehanteerd. Het grote verschil met toprope zit hem in het touwverloop. Dat komt omdat je bij voorklimmen je eigen touw om de paar meter in een zogenaamd ‘setje’ in de muur hangt. De kans dat je hierbij een flinke val maakt is dan ook veel groter, en daardoor ook de kans op letsel. Vandaar dat wij deze cursus ten zeerste aanraden voor iedereen die erover denkt om buiten te gaan klimmen.

In vier lessen leer je de vereiste manier van zekeren, ervaar je het verschil met topropen én krijg je uitgebreide informatie over verschillende materialen, valtechnieken en veiligheid. Daarnaast word je bij het examen niet alleen getoetst op het daadwerkelijke voorklimmen maar ook op een stukje theoretische kennis. Zo kun je goed voorbereid aan de gang. Deze cursus voldoet aan alle richtlijnen van de NKBV.

f

Voor wie? Iedereen in bezit van KVB Indoor Toprope en met klimniveau 5b/5c
Duur: 4 x 2 uur, incl. examen
Minimum leeftijd: 14 jaar.
Kosten: € 95,00 p.p
Wanneer: Zie agenda voor start datum.
Elke cursus bestaat uit 4 op één volgende lessen.
Uitrusting: Je dient, voor zover in je bezit, je eigen klimschoenen en zekermaterialen mee te brengen. Eventuele extra materialen wordt door ons in voorzien
icon

Reserveer je plek voor deze cursus via dit formulier.

Je ontvangt van ons een bevestiging via de e-mail.

Schrijf je hieronder in! In agenda rechts vind je de start datum

 
Verzenden

 

Agenda

juni

27jun19:3021:30KVB INDOOR VOORKLIMMENDonderdag Juni19:30 - 21:30

X