KLETTERSTEIG CURSUSSEN

Klettersteig cursus

In de Europese bergen zijn talloze prachtige wandelroutes. Sommige daarvan zijn zo steil en hoog dat er permanente veiligheidskabels zijn aangelegd en moeilijke stukken voorzien zijn van trappen en ladders.
Deze routes heten Klettersteig of via-ferrata (weg van ijzer). Gezekerd door middel van klimgordel en een ‘klettersteigset’ zijn deze spectaculaire wandel/klimtochten veilig te volbrengen.
Lijkt het je ook wel wat om op een veilige manier de bergen in te gaan, maar heb je nog geen ervaring met deze manier van wandelen? Neem dan deel aan de Klettersteig cursus!

Toe aan de volgende stap? Doe dan mee aan de cursus klettersteig gevorderden  Wil je als groep een kennismaken met het fenomeen klettersteig kijk dan bij onze klettersteig clinic.

Instroomniveau: Voor iedereen die kennis wil maken met het klettersteigen
Duur: 1 keer van 4,5 uur (incl. lunch) of 2 keer van 2 uur
Kosten: € 75,- (dag, incl. eenvoudige lunch met soep) of € 57,50 (2 keer 2 uur)
icon

Reserveer je plek voor deze cursus via dit formulier.

Je ontvangt van ons een bevestiging via de e-mail.

INSCHRIJVEN

  Klettersteig cursus voor gevorderde klimmers

  U bent al regelmatig de bergen in geweest voor een eenvoudige Klettersteig? En u wilt deze zomer wel een niveau hoger gaan? Neem dan deel aan deze gevorderden cursus!
  Aan de orde komen onder andere:

  • Tochtvoorbereiding
  • Reddingstechnieken
  • Nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid
  Instroomniveau: Voor iedereen die ervaring heeft met het maken van klettersteigtochten
  Duur: 1 moment van 2 uur
  Kosten: € 32,50

  AANVULLENDE INFORMATIE

  Als enige in Nederland heeft klimcentrum Yosemite een uitgebreide Klettersteig in de hal geïnstalleerd. De klettersteig heeft diverse moeilijkheidsgraden, niveau’s en hoogtes. Tijdens de cursussen komen onder andere de volgende zaken aan de orde:

  • Geschiedenis
  • Uitrusting en materiaal
  • Gevaren en veiligheid
  • Voorbereiding
  • Nazekeren
  • Reddingstechnieken
  • Praktijk oefeningen
  UITRUSTING

  Sportieve kleding, stevige schoenen (bijvoorbeeld B/C schoenen). Indien je je eigen klettersteig materiaal hebt, neem dit zeker mee! Zo niet; dan verzorgen wij de benodigde materialen.

  VOOR WIE?

  Voor alle klimmers en wandelaars die kennis willen maken met het begrip Klettersteig en goed voorbereid op stap willen gaan. Wij bieden tevens cursussen aan voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar.

  WANNEER?

  In onze agenda vindt u een overzicht. Wil je een privé cursus neem hiervoor contract met ons op via het contactformulier!

  augustus

  geen lessen / evenementen

  september

  geen lessen / evenementen

  X