ZELFSTANDIG KLIMMEN

Wil je zelfstandig komen klimmen? Dat kan! Je hebt de beschikking over ruim 1200 m2 klimwand en ruim 120 routes om uit te kiezen. Onze routes worden maandelijks ververst zodat je nooit uitgekeken raakt. Als het je binnen te warm wordt kun je ook op onze buitenwand terecht. Deze wand is voorzien van een rotsstructuur om het echte buitenklimmen na te bootsen.

Uiteraard is het wel van belang dat je de nodige ervaring hebt om alles veilig te laten verlopen. Wanneer je voor het eerst komt klimmen vragen wij dan ook om een toprope– of voorklimbewijs, of aantoonbare ervaring in het inbinden en zekeren.

 

Voor wie? Klimmers met een KVB (dus niet vergeten!) of aantoonbare ervaring in het inbinden en zekeren.  
Min. aantal deelnemers: 1 persoon. Je kunt de barmedewerker vragen of je bij iemand aan kunt sluiten als je geen klimmaatje hebt.
Minimum leeftijd: 14 jaar
Kosten: Klik hier entree prijzen.
Materiaal: Zoveel mogelijk zelf meenemen. Iets vergeten of nog niet in je bezit? Dan is huren bij ons ook mogelijk.

Veiligheid

Wanneer je voor het eerst komt klimmen vragen wij dan ook om een toprope– of voorklimbewijs, of aantoonbare ervaring in het inbinden en zekeren. Inbinden gaat “direct” met de gestoken achtknoop zekeren mag met het apparaat van jouw voorkeur mits je deze veilig kunt bedienen.  Meer hierover in onze huisregels.

Voorklimmen

Ook voorklimmen is bij ons mogelijk (bij vertoning van een voorklimbewijs). Op verschillende wanden hangen vaste setjes zodat je alleen je eigen touw hoeft mee te brengen. Op andere wanden zitten vaste haken waar je met je eigen setjes kunt klimmen. Hierdoor kun je je voorbereiden op het echte werk in de rotsen/bergen. Geen eigen touw of setjes? Geen nood! Alle materialen zijn bij ons te huur. Kun je nog niet voorklimmen maar wil je dit wel heel graag leren? Klik dan hier!

Klettersteig

In ons klimcentrum vind je een uitgebreid klettersteig parcours in de gradatie A t/m E.  Het beklimmen van de klettersteig is alleen mogelijk na het volgen van de door ons gegeven klettersteig cursus en op afspraak.  Voor een klettersteig cursus klik hier.

Belangrijk

Als de manier van klimmen en zekeren jullie of anderen in gevaar brengt zal onze medewerker jullie vragen direct te stoppen met klimmen. Wees daarom kritisch op jezelf en je partner, check elkaar goed voor het klimmen, en vraag eventueel of onze medewerker nog een extra check wil uitvoeren. Klimmen bij ons is namelijk op eigen risico.

Voor introductieles klik hier, wil je meer weten over het klimvaardigheidsbewijs klik hier

 

X